Menu Sluiten
mr. Fleuranne de Groot - jurist

“Mijn missie is om mensen, bedrijven en organisaties te helpen en met oplossingen te komen om hun zorgen en mogelijke problemen weg te nemen, zodat zij zelf verder kunnen met wat voor hen echt belangrijk is.”

Na haar masterstudie rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen (straf- en civielrecht) is Fleuranne zich gaan richten op het bestuursrecht, met name WABO-brede en ruimtelijke ordeningzaken. Daarnaast houdt ze zich bezig met juridische ondersteuning in huurrechtelijke, arbeidsrechtelijke en privaatrechtelijke conflicten of indien cliënten voor de rechter moet komen in verband met een strafrechtelijke overtreding. Ook is zij expert op het gebied van problematiek rondom (woon)overlast, zoals hoarding en vervuiling.

Fleuranne is lid van de bezwaarschriftencommissies van de gemeenten Staphorst en Hoogeveen en docente bij de Rinogroep te Utrecht, SBO te Eindhoven en het Leids Congresbureau.

Douwe Oosterveen - jurist

“Mijn drijfveer is samenwerken aan een mooie maatschappij!”

Als u op zoek bent naar een mediator bent u bij Douwe aan het goede adres. Als gediplomeerd mediator met een rustig en beschouwend karakter, en met zijn ruime ervaring in onderhandelingstrajecten, kan hij u helpen om geschillen op te lossen voor het conflicten worden. Douwe is gespecialiseerd in Bijzondere wetten, bestuursrecht en arbeidsrecht. Zo is hij o.a. juridisch adviseur met betrekking tot de wetgeving omtrent Covid-19-maatregelen voor de Gemeente Terschelling.

Douwe heeft zich, na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, naast mediation, gestort op het ondersteunen en adviseren van professionals in het openbaar bestuur en het publieke domein. Zo is hij jarenlang raadslid geweest, statenlid en wethouder. Daarnaast was hij commissielid bij de VNG en bestuurslid van Raadslid.Nu. Voldoende ervaring dus om u te kunnen adviseren op alle vlakken van het politieke ‘spel’. Zo kunt u bij hem terecht voor het trainen van wethouders en raadsleden/-fracties, maar ook voor coaching van fracties en personen.

Douwe is bestuurslid van het Huus voor Sport en Cultuur in Zuidwolde en docent bij de Rinogroep te Utrecht, SBO te Eindhoven en het Leids Congresbureau.

Janneke Hulst - jurist

Janneke is werkzaam als jurist binnen het bestuursrecht en het arbeidsrecht. Hierbij houdt zij zich met name bezig met vraagstukken op het vlak van handhaving en ontslagzaken.

Janneke heeft, na afronding van haar bachelor Sociaal Juridisch Dienstverlening, gekozen voor een master Recht en Arbeid in Maastricht. Janneke zal zich in de praktijk verder blijven ontwikkelen en bekwamen in het Arbeidsrecht en Bestuursrecht.

Gerlieneke de Boer - jurist

Gerlieneke is al enige jaren bij ons werkzaam en houdt zich voornamelijk met handhaving bezig. 

Zij heeft in 2016 haar studie hbo-Rechten afgerond aan de NHL. In 2017 heeft ze een halfjaar in Gent Belgisch recht gestudeerd. Vervolgens is ze in 2018 begonnen aan haar pre-master Rechtsgeleerdheid, richting Nederlands recht. Op 26 augustus 2021 is ze afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen voor de master Staats- en Bestuursrecht.

Bij Oosterveen & de Groot legt Gerlieneke zich met name toe op het Bestuursrecht. 

Nynke Anjema - jurist

Nynke is een jurist met een specialisatie in het bestuursrecht.

Na haar hbo-stage is Nynke bij ons in dienst gebleven en staat zij ons bij in vele dossiers op het gebied van o.a. Bestuursrecht, Omgevingswet, Participatie, Openbare orde, Arbeidsrecht en Veiligheid en WMO.

Simone Seine - jurist

Simone is werkzaam als jurist binnen ons kantoor. Na het afronden van haar master Nederlands Recht (met specialisatie Strafrecht) in 2023, verdiept ze zich bij Oosterveen & de Groot in het Bestuursrecht en in het bijzonder het Openbareorderecht. 

Casmé Brouwer - stagiaire

Casmé is stagiaire bij Oosterveen & de Groot.  Dit doet ze in het kader van haar mbo-opleiding juridisch
administratief dienstverlener.

Casmé woont in Tuk (Steenwijk). In haar vrije tijd hockeyt ze en ze heeft een bijbaan bij een restaurant in Giethoorn in de bediening. 

 

Velda de Winter - jurist

Velda is jurist bij ons kantoor. Deze ambitieuze jonge jurist is afgestudeerd aan Rijksuniversiteit Groningen met de specialisatie IT Recht. Velda werkt aan zaken op verschillende rechtsgebieden en verdiept zich bij Oosterveen & de Groot met name in het Bestuursrecht.

Annemarie van der Weide - Studentmedewerker Juridisch

Annemarie werkt als Juridisch studentmedewerker bij ons. Met haar hbo Rechten diploma op zak, ondersteunt Annemarie bij een breed scala aan zaken. Ze wil zich de komende jaren verder ontwikkelen en is gestart met een premaster Rechtsgeleerdheid aan de Open Universiteit. Annemarie heeft een speciale interesse in het Omgevingsrecht. 

Janieta van der Kaap - jurist

Janieta werkt als jurist bij Oosterveen & de Groot. Tijdens haar studie Juridische Bestuurskunde aan Rijksuniversiteit Groningen viel onze organisatie haar al op. Zij voelt zich als een vis in het water bij ons informele en ambitieuze kantoor. Janieta houdt zich bezig met Bestuursrecht en neemt zaken op zich in de andere rechtsgebieden waar wij aan werken.