Menu Sluiten
mr. Fleuranne de Groot - jurist

“Mijn missie is om mensen, bedrijven en organisaties te helpen en met oplossingen te komen om hun zorgen en mogelijke problemen weg te nemen, zodat zij zelf verder kunnen met wat voor hen echt belangrijk is.”

Na haar masterstudie rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen (straf- en civielrecht) is Fleuranne zich gaan richten op het bestuursrecht, met name WABO-brede en ruimtelijke ordeningzaken. Daarnaast houdt ze zich bezig met juridische ondersteuning in huurrechtelijke, arbeidsrechtelijke en privaatrechtelijke conflicten of indien cliënten voor de rechter moet komen in verband met een strafrechtelijke overtreding. Ook is zij expert op het gebied van problematiek rondom (woon)overlast, zoals hoarding en vervuiling.

Fleuranne is lid van de bezwaarschriftencommissies van de gemeenten Staphorst en Hoogeveen en docente bij de Rinogroep te Utrecht, SBO te Eindhoven en het Leids Congresbureau.

Douwe Oosterveen - jurist

“Mijn drijfveer is samenwerken aan een mooie maatschappij!”

Als u op zoek bent naar een mediator bent u bij Douwe aan het goede adres. Als gediplomeerd mediator met een rustig en beschouwend karakter, en met zijn ruime ervaring in onderhandelingstrajecten, kan hij u helpen om geschillen op te lossen voor het conflicten worden. Douwe is gespecialiseerd in Bijzondere wetten, bestuursrecht en arbeidsrecht. Zo is hij o.a. juridisch adviseur met betrekking tot de wetgeving omtrent Covid-19-maatregelen voor de Gemeente Terschelling.

Douwe heeft zich, na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, naast mediation, gestort op het ondersteunen en adviseren van professionals in het openbaar bestuur en het publieke domein. Zo is hij jarenlang raadslid geweest, statenlid en wethouder. Daarnaast was hij commissielid bij de VNG en bestuurslid van Raadslid.Nu. Voldoende ervaring dus om u te kunnen adviseren op alle vlakken van het politieke ‘spel’. Zo kunt u bij hem terecht voor het trainen van wethouders en raadsleden/-fracties, maar ook voor coaching van fracties en personen.

Douwe is bestuurslid van het Huus voor Sport en Cultuur in Zuidwolde en docent bij de Rinogroep te Utrecht, SBO te Eindhoven en het Leids Congresbureau.

Janneke Hulst - jurist

Janneke is werkzaam als jurist binnen het bestuursrecht en het arbeidsrecht. Hierbij houdt zij zich met name bezig met vraagstukken op het vlak van handhaving en ontslagzaken.

Janneke heeft, na afronding van haar bachelor Sociaal Juridisch Dienstverlening, gekozen voor een master Recht en Arbeid in Maastricht. Janneke zal zich in de praktijk verder blijven ontwikkelen en bekwamen in het Arbeidsrecht en Bestuursrecht.

Gerlieneke de Boer - jurist

Gerlieneke is sinds 30 augustus bij ons werkzaam en houdt zich voornamelijk met handhaving bezig. 

Zij heeft in 2016 haar studie hbo-Rechten afgerond aan de NHL. In 2017 heeft ze een halfjaar in Gent Belgisch recht gestudeerd. Vervolgens is ze in 2018 begonnen aan haar pre-master Rechtsgeleerdheid, richting Nederlands recht. Op 26 augustus 2021 is ze afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen voor de master Staats- en Bestuursrecht.

Bij Oosterveen & de Groot gaat Gerlieneke zich verder ontwikkelen in het bestuursrecht.

Gerlieneke woont in de stad Groningen samen met haar vriend Peter en hond Jelle. In haar vrije tijd volleybalt ze graag en zet ze zich door deelname aan verschillende commissies in voor haar volleybalvereniging. 

Nynke Anjema - jurist

Nynke is een jurist met een specialisatie in het bestuursrecht.

Na haar hbo-stage is Nynke bij ons in dienst gebleven en staat zij ons bij in vele dossiers op het gebied van o.a. Bestuursrecht, Omgevingswet, Participatie, Openbare orde, Arbeidsrecht en Veiligheid en WMO.

Tamara Kuiper-Ringerwöle, medewerker bedrijfsbureau/juridisch medewerker

Tamara ondersteunt Oosterveen & de Groot allround als medewerker bedrijfsbureau/juridisch medewerker. 

Tamara heeft ruim 10 jaar gewerkt als manager. De afgelopen jaren was zij werkzaam als receptioniste/ administratief medewerker in de toeristische sector en als notarieel medewerker bij een notariskantoor. Ook was zij vrijwilliger bij Dierentehuis De Kluif. Ze heeft twee studies tegelijkertijd gevolgd: Commerciële Economie  aan Hogeschool Drenthe en European Business Studies aan de Hogeschool Osnabrück. Momenteel volgt zij de studie hbo-rechten.

Tamara woont in Steenwijk samen met haar man en zoon. En hecht veel waarde aan: respect hebben voor mens en dier, verantwoordelijkheidsgevoel en integriteit

Casmé Brouwer - stagiaire

Casmé is stagiaire bij Oosterveen & de Groot.  Dit doet ze in het kader van haar mbo-opleiding juridisch
administratief dienstverlener.

Casmé woont in Tuk (Steenwijk). In haar vrije tijd hockeyt ze en ze heeft een bijbaan bij een restaurant in Giethoorn in de bediening. 

 

Elisa Zijlstra - stagiaire

Elisa is stagiaire bij Oosterveen & de Groot. Zij doet bij ons haar afstudeeronderzoek voor de opleiding hbo Sociaal Juridische Dienstverlening. Het onderzoek spitst zich toe opr hoarding- en vervuilingsproblematiek binnen begeleid wonen en meer specifiek bij mensen met een licht verstandelijke beperking.

Elisa doet veel aan sport. Zo speel zij korfbal en doet ze aan crossfit.