Menu Sluiten

Juridische hulp bij ontslag levert geld op!!

Deel dit artikel via:

Juridische hulp bij ontslag levert geld op!!

Deze maand geven wij in onze column het woord aan Sandra (gefingeerde naam). Sandra kreeg, na ruim 16 jaar trouwe dienst, de boodschap dat haar werkgever haar dienstverband wilde beëindigen. Zij heeft ons gevraagd haar daarbij te helpen. Hieronder haar verhaal en hoe zij het allemaal heeft ervaren.

Het verhaal van Sandra

‘Ik schrok me een hoedje! Ze vroegen of ik even op kantoor wilde komen. Nadat de koffie was geserveerd en we even over koetjes en kalfjes hadden gesproken kwam het hoge woord eruit. Mijn werkgever wilde mijn dienstverband beëindigen. Eigenlijk is mij tot op de dag van vandaag nog niet helemaal duidelijk waarom, maar de papieren lagen al volledig ingevuld voor mij klaar. Direct tekenen werd op prijs gesteld en zou alleen maar in mijn voordeel zijn, maar ik hoefde niet direct te tekenen als ik dat niet wilde. Nou, dat wilde ik zeker niet! En als ik dat wilde mocht ik wel juridische ondersteuning zoeken. Nou, dat wilde ik wel! En gelukkig maar! Van vrienden had ik al vaak positieve geluiden gehoord over Oosterveen & de Groot in Steenwijk. Zij zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en daarom was het voor mij vanzelfsprekend dat ik hen ging vragen mij te helpen. En het mooie van Oosterveen & de Groot is, is dat hun eerste advies altijd gratis is. Ik kon dus gerust even bellen en langsgaan om hun advies te vragen, zonder dat het mij direct geld ging kosten. Bij Oosterveen & de Groot kreeg ik direct een goed gevoel. Na de vriendelijke ontvangst in hun mooie kantoor hebben ze echt even de tijd genomen om mij op mijn gemak te stellen. Daarna heb ik rustig en uitgebreid mijn verhaal kunnen doen. Geen haast, en alle aandacht. Wat een fijne mensen! Nadat ik mijn verhaal heb verteld kreeg ik direct het eerste advies. Zoals ik zelf al wel vermoed had was het ontslag onafwendbaar, maar waren er volgens de adviseurs van Oosterveen & de Groot wel grote verbeteringen voor mij te halen, zoals een betere omschrijving dat het ontslag niet mijn schuld was en een echt beduidend hogere ontslagvergoeding. Omdat de mensen van Oosterveen & de Groot echt specialisten op dit gebied zijn was het voor mij geen moeilijk besluit hen te vragen om namens mij het ontslag met de werkgever te gaan regelen. En dat deden ze super goed. Vanaf het moment dat ik hen vroeg mij te helpen hebben ze alles voor mij geregeld, ik hoefde zelf niets meer te doen en geen lastige gesprekken meer te voeren en dat gaf mij echt rust. Ik had geen stress meer van de situatie en kon weer goed slapen. Ontzorgen noemen ze dat bij Oosterveen & de Groot. Uiteindelijk hebben ze een veel hogere ontslagvergoeding voor mij kunnen regelen, meer dan tweemaal zoveel als de werkgever mij eerst wilde geven, en kon ik toch zonder ruzie en met een getuigschrift vertrekken bij mijn werkgever. Op naar een nieuwe uitdaging en nieuwe kansen. Want dat heb ik van de mensen van Oosterveen & de Groot geleerd: ontslag is niet alleen het einde van een periode, maar veel meer het begin van een nieuwe periode.”

Overvaltechniek

Het verhaal van Sandra staat niet op zichzelf. Wat deze werkgever deed zien wij vaak in onze praktijk. Het is een klassieke overvaltechniek. De werkgever gebruikt alle middelen die hij heeft om het ontslag voor te bereiden, terwijl de werknemer nog van niets weet. De werknemer wordt vervolgens verrast met het aanstaande ontslag. Vaak krijgt de werknemer daarbij direct een schijnbaar goede financiële regeling aangeboden met de begeleidende mededeling dat de werkgever wel heel genereus is om zo’n mooie financiële bijdrage te verstrekken. Maar, schijn bedriegt! Sandra heeft er verstandig aan gedaan gebruik te maken van de tijd die de werkgever haar gaf om de stukken door een jurist te laten bekijken. Overigens is het zelfs zo dat wanneer u zich zó onder druk gezet voelt dat u de stukken ter plekke tekent u altijd daarna een jurist naar de stukken kunt laten kijken. U kunt uw handtekening binnen twee weken na ondertekening gewoon intrekken. Komt u ook daarvoor gerust langs bij Oosterveen & de Groot, wij helpen u graag en goed.