Menu Sluiten

Dag van de scheiding, vrijdag 13-09-2019

Deel dit artikel via:

Dag van de scheiding, vrijdag 13 september 2019.

‘Dag van de scheiding’, dat klinkt niet vrolijk. Helemaal niet op vrijdag de 13e. Maar het is wel goed dat er aandacht wordt besteed aan scheiden. Want zelfs wanneer beide partners het erover eens zijn dat de relatie voorbij is en scheiden de beste oplossing, ┬áis scheiden niet makkelijk. Er zijn immers veel zaken die geregeld moeten worden. Zaken die ook voor wrijving tussen de (ex-) partners kunnen zorgen. Daarbij kunt u denken aan: boedelscheiding, omgangsregeling voor de kinderen, alimentatie, pensioenen, erfenissen, voogdij, etc. Daarom is het goed om bij een scheiding hulp te vragen aan een deskundige.

Mediation of juridisch traject?

Bij een scheiding denken veel mensen al gauw aan advocaten en de bijbehorende hoge kosten. Dat zorgt er vaak voor dat men besluit ‘het maar zelf te doen’. Natuurlijk is dat niet onmogelijk, maar het kan beter. Oosterveen & de Groot biedt zowel mediation als juridische dienstverlening. Wij kunnen u dus als geen ander helpen om uw scheiding van A tot Z voor uw te regelen. En zoals wij altijd zeggen doen wij daarin niet onder voor een advocatenkantoor, behalve in de prijs. Samen met u kunnen we kijken wat er nodig is om uw scheiding zo goed mogelijk te regelen voor alle partijen.

Wanneer het mogelijk is heeft scheiden onder leiding van een mediator de voorkeur. Wij noemen dat scheidingsmediation. De mediator ondersteunt de partners om samen tot oplossingen te komen en deze op een goede manier vast te leggen. Daarbij zorgt de mediator ervoor dat de gesprekken zo goed mogelijk verlopen en dat alle onderwerpen goed aan de orde komen en stimuleert hij de partners om tot oplossingen te komen. De uiteindelijke oplossingen zal de mediator vastleggen in een scheidingsconvenant, ouderschapsplan, vaststellingsovereenkomst, etc.

Mocht scheidingsmediation niet mogelijk zijn, dan kan Oosterveen & de Groot u ook uitstekend helpen om uw belangen bij de scheiding op juridische wijze te behartigen.

Neemt u gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend eerste advies.

Klik hier voor meer informatie en prijsopgaaf.