Menu Sluiten

De mensen van Oosterveen & de Groot – Janneke

Deel dit artikel via:

Een interview met jurist Janneke Hulst

Het grootste kapitaal van ons kantoor zijn onze mensen. We zijn dan ook trots op ons team en stellen graag de teamleden aan u voor. Daarom interviewen we ze in deze serie één voor één. Voor de eerste editie spreken we met Janneke Hulst. Sinds oktober 2021 werkt zij als jurist bestuursrecht en arbeidsrecht bij Oosterveen & de Groot. We stelden haar 5 vragen over haar werk, ontwikkeling en werkgeluk.

1. Wat was de allerleukste werkdag die je ooit bij Oosterveen & de Groot hebt gehad?
“Dit vind ik een lastige vraag om te beantwoorden. De meeste dagen bij O&dG zijn erg leuk, om verschillende redenen. Een leuke dag die me goed bijstaat is dat we (Douwe, Fleuranne en ik) alle drie een hectische dag hadden waarbij veel moest gebeuren en we toen spontaan met z’n allen op kantoor hebben gegeten. Ik werkte toen net hier en dat gaf me gelijk een warm teamgevoel. Andere leuke momenten zitten vaak op inhoud. We krijgen veel complexe zaken binnen en die zijn vaak behoorlijk uitdagend. Het geeft dan veel voldoening om zo’n moeilijke zaak te winnen.”

2. Wat heb je geleerd sinds je bij ons werkt?
“Ik ben enorm gegroeid sinds ik hier werk. Ik heb vooral geleerd juridische vraagstukken breder te bekijken, niet alleen vanuit handhaving, maar ook of je op een andere manier nog een bijdrage kan leveren aan de oplossing van een vraagstuk. Bijvoorbeeld door mediation aan te bieden voor de oplossing van een conflict.”

3. Wat viel jou op toen je hier begon?
“De open cultuur. We delen met trots successen met elkaar, maar er is ook ruimte om tegenslagen te delen. Als ik het idee heb dat ik iets mis, dan vraag ik mijn collega’s om input. Er wordt dan ook tijd vrijgemaakt om mee te denken. Iedereen voelt zich vrij om bij elkaar aan te kloppen voor vragen of advies.”

4. Wat maakt jou trots op je werk?
“Het maakt mij trots als een idee dat ik had, in de praktijk ook goed werkt. We werken bijvoorbeeld veel samen met bestuurders en teamleiders bij gemeentes. Ik vind het mooi om te zien dat ze mijn advies overnemen en uitvoeren en dat dit dan ook tot het gewenste resultaat leidt. Ook zie ik het als blijk van vertrouwen wanneer klanten veel vragen aan mij durven te stellen.”

5. Wat voor tip wil jij andere mensen geven om hun werkgeluk te vergroten?
“Volg altijd je hart/gevoel. Ik heb dit zelf ook gedaan en het heeft heel goed voor me uitgepakt. Ik werkte voorheen in de bancaire wereld en daar was ik niet op mijn plek. Ik heb toen besloten het roer om te gooien en ander werk te zoeken. Hierin wilde ik vooral trouw aan mijzelf zijn en geen keuze maken omdat anderen die van mij verwachten. Het is uiteindelijk jouw leven en niet dat van iemand anders!