Menu Sluiten
Klik op de afbeelding voor een impressie van het symposium in Steenwijk

Symposium HOARDING EN ERNSTIGE VERVUILING

6 oktober 2020 (13:30-16:30 uur) Sittard/Geleen

Inschrijving geopend!

Vanzelfsprekend kunt u erop vertrouwen dat wij ervoor zorgen dat de op dat moment geldende richtlijnen van Overheid, RIVM en GGD worden aangehouden. Mocht het binnen die richtlijnen niet mogelijk zijn het symposium te organiseren, dan zullen wij het symposium naar een latere datum verschuiven. Wij laten u dan de keus of u het symposium later wilt bezoeken, of dat u uw geld terug wilt ontvangen.

In iedere gemeente komt de problematiek van hoarding en vervuiling veelvuldig voor. Het is een groeiend probleem. Maar wat kunt u er als ambtenaar, bestuurder, medewerker van een woningbouwcorporatie, bemoeizorger of andere professional aan doen?
In november 2019 organiseerde 
Oosterveen & de Groot in Steenwijk een succesvol symposium over hoarding en ernstige vervuiling. Klik hier voor een impressie. Vanwege de grote belangstelling naar informatie over dit onderwerp hebben we besloten ook in andere delen van het land een symposium over hoarding en ernstige vervuiling te organiseren. Te beginnen op 6 oktober 2020 (13:30 – 16:30 uur) in de regio Sittard/Geleen. Het symposium duurt van 13:30 tot 16:30 uur met, indien dat binnen de dan geldende corona-regels kan, aansluitend een hapje en drankje tijdens de netwerkborrel. Tijdens het symposium kunt u leren van de verhalen van onze sprekers. Zij nemen u mee in de problematiek en maken u deelgenoot van hun ervaringen.

Hoarding en ernstige vervuiling

De laatste jaren is er een grote stijging te zien in het aantal gevallen van woonoverlast en andere problematiek door hoarding en ernstige vervuiling. Voor hoarding en ernstige vervuiling zijn diverse oorzaken aan te wijzen, zoals ambulantisering en afname van betrokkenheid bij naasten in de maatschappij. Feit is echter dat u als professional hier in toenemende mate mee in aanraking zult komen. Dan kunt u maar beter goed beslagen ten ijs komen.

Daarom organiseert Oosterveen & de Groot het ‘Symposium aanpak hoarding & vervuiling’. Tijdens dit symposium zullen wij niet alleen onze methode ‘Hardt’ voor de aanpak van hoarding & vervuiling presenteren en toelichten, maar we gunnen ook het podium aan mensen uit de praktijk die hun ervaringen met u delen. Zij hebben, net als Fleuranne de Groot en Douwe Oosterveen allen veel praktijkervaring met alle aspecten van hoarding en ernstige vervuiling.
Binnenkort vindt u hier informatie over alle sprekers.

Tijdens dit symposium ontvangt u handvatten en gereedschappen om deze problematiek het hoofd te bieden.

Opgave voor het symposium is mogelijk tot en met vrijdag 2 oktober 2019. Bij opgave voor 18 september 2020 bedraagt de prijs € 150,= per persoon, daarna € 200,=.

Opgave kan via symposium@oosterveendegroot.nl

Douwe Oosterveen & Fleuranne de Groot

Fleuranne de Groot en Douwe Oosterveen zijn inmiddels een begrip als het gaat om de aanpak van hoarding en ernstige vervuiling. Door heel het land staan zij gemeentes, bemoeizorgers, woningbouwcorporaties, etc bij.

Als Oosterveen & de Groot zijn Douwe en Fleuranne de bedenkers van de methode ‘Hardt’. Een methode waarbij met ‘hart’ voor de betreffende persoon of personen, ‘hard’ wordt doorgepakt om de hoarding en/ ernstige vervuiling te bestrijden en weg te nemen.

Tevens zijn zij docent bij de RINO-groep voor de cursus ‘Aanpak hoarding en vervuiling’ en bij SBO (Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid) doceren zij bij de opleiding ‘Procesregisseur personen verward gedrag’. (Onderwijsactiviteiten)

Tijdens het symposium zullen zij deze methode voor u toelichten.