fbpx
Menu Sluiten

Symposium HOARDING EN ERNSTIGE VERVUILING

13 oktober 2020 (13:30-16:30 uur) Sittard/Geleen

Inschrijving gesloten!

Vanzelfsprekend kunt u erop vertrouwen dat wij ervoor zorgen dat de op dat moment geldende richtlijnen van Overheid, RIVM en GGD worden aangehouden. Mocht het binnen die richtlijnen niet mogelijk zijn het symposium te organiseren, dan zullen wij het symposium naar een latere datum verschuiven. Wij laten u dan de keus of u het symposium later wilt bezoeken, of dat u uw geld terug wilt ontvangen.

In iedere gemeente komt de problematiek van hoarding en vervuiling veelvuldig voor. Het is een groeiend probleem. Maar wat kunt u er als ambtenaar, bestuurder, medewerker van een woningbouwcorporatie, bemoeizorger of andere professional aan doen?
In november 2019 organiseerde 
Oosterveen & de Groot in Steenwijk een succesvol symposium over hoarding en ernstige vervuiling. Klik hier voor een impressie. Vanwege de grote belangstelling naar informatie over dit onderwerp hebben we besloten ook in andere delen van het land een symposium over hoarding en ernstige vervuiling te organiseren. Te beginnen op 13 oktober 2020 (13:30 – 16:30 uur) in het van der Valkhotel Stein-Urmond. Het symposium duurt van 13:30 tot 16:30 uur met, indien dat binnen de dan geldende corona-regels kan, aansluitend een hapje en drankje tijdens de netwerkborrel. Tijdens het symposium kunt u leren van de verhalen van onze sprekers. Zij nemen u mee in de problematiek en maken u deelgenoot van hun ervaringen.

Hoarding en ernstige vervuiling

De laatste jaren is er een grote stijging te zien in het aantal gevallen van woonoverlast en andere problematiek door hoarding en ernstige vervuiling. Voor hoarding en ernstige vervuiling zijn diverse oorzaken aan te wijzen, zoals ambulantisering en afname van betrokkenheid bij naasten in de maatschappij. Feit is echter dat u als professional hier in toenemende mate mee in aanraking zult komen. Dan kunt u maar beter goed beslagen ten ijs komen.

Daarom organiseert Oosterveen & de Groot het ‘Symposium aanpak hoarding & vervuiling’. Tijdens dit symposium zullen wij niet alleen onze methode ‘Hardt’ voor de aanpak van hoarding & vervuiling presenteren en toelichten, maar we gunnen ook het podium aan mensen uit de praktijk die hun ervaringen met u delen. Zij hebben, net als Fleuranne de Groot en Douwe Oosterveen allen veel praktijkervaring met alle aspecten van hoarding en ernstige vervuiling.
Binnenkort vindt u hier informatie over alle sprekers.

Tijdens dit symposium ontvangt u handvatten en gereedschappen om de problematiek van hoarding en ernstige vervuiling het hoofd te bieden.

Opgave voor het symposium is mogelijk tot en met vrijdag 2 oktober 2019. Bij opgave voor 25 september 2020 bedraagt de prijs €225,= excl. btw per persoon, daarna €275,= excl. btw p.p.

Opgave kan via ons: Opgaveformulier

Marianne Schoffelen
Lorenzo Casu

Vanuit het Vangnet Bemoeizorg staan Marianne Schoffelen en Lorenzo Casu mensen bij die kampen met geestelijke en/of lichamelijke problemen, maar ook mensen met een verslaving. Vaak gaat dit samen met problemen op het gebied van huisvesting, inkomen, dagbesteding of contact met familie en/of hun omgeving. Deze mensen worden ook wel zorgwekkende zorgmijders genoemd.

Zij hebben als doel contact te leggen met deze mensen, hen te ondersteunen bij de problemen, hen te stimuleren hulp te accepteren en hen te motiveren voor verdere professionele ondersteuning c.q. behandeling door reguliere hulp- verlening. “Het is onze taak om bij deze mensen vertrouwen te winnen en bij hen binnen te komen. Juist omdat ze vaak de deur voor iedereen dichthouden. Helemaal voor hulp- verleners.”

Eddie Koopmans

Eddie Koopmans is allround medewerker Bouw- & Woningtoezicht bij de gemeente Steenwijkerland. Binnen deze functie heeft hij zich gespecialiseerd in monumententoezicht en het omgaan met hoarding en ernstige vervuiling.

Eddie heeft meerdere gevallen van dichtbij meegemaakt. Gedurende het hele traject, van de constatering tot de oplossing, is hij betrokken geweest. Te beginnen bij de constatering dat er ‘iets aan de hand is’. Vervolgens was hij, als vertegenwoordiger van de gemeente, nauw betrokken bij het opruimen en schoonmaken van de woningen op basis van een bestuurlijke last. Zijn ervaringen komen rechtstreeks uit de praktijk.

Hans Siemensma

Hans Siemensma is sinds 2015 werkzaam als bewindvoerder. In de praktijk voelt hij zich vaak meer hulpverlener naar klanten toe. Natuurlijk is er de administratieve taak om overzicht in de cijfers te verschaffen, en daarmee verstandig om te gaan. Maar daarnaast komt hij in de praktijk klanten tegen die beschouwd kunnen worden als hoarder en dan is het zaak om ervoor te zorgen dat hulpverlening mee aan boord komt c.q. blijft.

Meestal is de financiële problematiek een gevolg van onderliggende oorzaken waarbij hoarding en verslaving meestal een (grotere) rol spelen. Als bewindvoerder zoekt hij de samenwerking op met gemeente, hulpverlening en indien noodzakelijk veiligheidshuis.

Douwe Oosterveen & Fleuranne de Groot

Fleuranne de Groot en Douwe Oosterveen zijn inmiddels een begrip als het gaat om de aanpak van hoarding en ernstige vervuiling. Door heel het land staan zij gemeentes, bemoeizorgers, woningbouwcorporaties, etc bij.

Als Oosterveen & de Groot zijn Douwe en Fleuranne de bedenkers van de methode ‘Hardt’. Een methode waarbij met ‘hart’ voor de betreffende persoon of personen, ‘hard’ wordt doorgepakt om de hoarding en/ ernstige vervuiling te bestrijden en weg te nemen.

Tevens zijn zij docent bij de RINO-groep voor de cursus ‘Aanpak hoarding en vervuiling’, bij SBO (Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid) doceren zij bij de opleiding ‘Procesregisseur personen verward gedrag’ en zijn zij sprekers op het symposium Hoarding van het Leids Congres  Bureau. (Onderwijsactiviteiten)

Tijdens het symposium zullen zij de methode ‘Hardt’ voor u toelichten.

Klik op de afbeelding voor een impressie van het symposium in Steenwijk