Menu Sluiten

Burenmediation

“Beter een goed buur dan een verre vriend.”

Een mooi gezegde, dat vaak veel waarheid bevat. Buren kunnen een heel positieve invloed hebben op uw woongenot. Als oppas voor uw kinderen, huisdieren of uw huis als u op vakantie bent. Als helpende hand bij het klussen of als er voor iemand gezorgd moet worden. Vaak wonen buren al (tientallen) jaren naast elkaar en kunnen ze op elkaar rekenen.

Maar soms gaat het mis. De nieuwe schuur of schutting, het gedrag van de kinderen of geluidsoverlast kunnen uw relatie met de buren van het ene op het andere moment verstoren. Vaak verslechtert de situatie dan razendsnel.

Natuurlijk kunt u samen met de buren naar een oplossing zoeken, maar vaak is het beter om een onafhankelijke en objectieve derde partij in te schakelen. Mediation door Oosterveen & de Groot kan u helpen om weer ‘on speaking terms’ met uw buren te komen. Samen met u analyseren we het probleem en bedenken we oplossingen om uw zo snel mogelijk weer een prettige woonsituatie voor u en uw buren te krijgen.

Bent u nieuwsgierig of burenmediation een oplossing voor uw probleem kan zijn? Kom dan gerust vrijblijvend langs tijdens ons inloopspreekuur.

Zie ook: Burenrecht