Skip to main content
Home / Opleidingen / Voetbalgeweld en overlast: van beleid tot handhaving

Voetbalgeweld en overlast: van beleid tot handhaving

Voetbaloverlast, helaas een onderwerp dat voor veel gemeentes en andere overheden relevant is en blijft. Zowel in het professionele als het amateurvoetbal is er sprake van rellen, geweldpleging en vernieling. Dit zorgt voor extra druk op gemeentes, politie en andere ordehandhaving.

Inhoud van de training

Tijdens deze speciale training gaan we in op de wet- en regelgeving, de verschillende bestuursrechtelijke instrumenten en jurisprudentie die je kunt gebruiken op het gebied van handhaving en beleid. Het is een leuke en praktijkgerichte training waarbij we werken met casussen en praktijkvoorbeelden. In overleg met jou maken we de training op maat voor jouw team.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor medewerkers openbare orde en veiligheid, beleidsmakers, juristen en adviseurs die werkzaam zijn bij een gemeente waar een betaaldvoetbalclub is gevestigd of waar overlast speelt rondom amateurclubs.

Wat leer je?

U en uw team worden meegenomen in de theorie achter handhaving en beleid met betrekking tot voetbaloverlast. Daarnaast leren we samen van zaken uit het verleden en bekijken we hoe we je handvatten kunnen geven om hier direct mee aan de slag te gaan. Je loopt uit de training weg met meer kennis en met ideeën over hoe je deze nieuwe kennis kunt toepassen in jouw werkveld.

Locatie

De training vindt inhouse plaats op een locatie naar keuze. Vanzelfsprekend plannen we in overleg een passende datum.

Neem contact op met

Douwe Oosterveen

Eigenaar en mediator

Heb je een vraag of kom je er niet uit?
Neem gratis contact met ons op: 085 004 9900
of mail naar douwe@oosterveendegroot.nl

Vrijblijvend contact