Skip to main content
Home / Mediation / Familiemediation

Familiemediation

Een conflict in de familie kan grote gevolgen hebben. Niet alleen voor degenen die ruzie hebben, maar ook voor de andere familieleden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan conflicten over nalatenschappen, (zeggenschap over) het familiebedrijf of schuine gezichten door giften. De conflicten kunnen zich tussen kinderen onderling, ouder(s) en kind of tussen verdere familie afspelen. Soms is de verhouding zo slecht geworden, dat het niet meer mogelijk is op een goede manier te overleggen en samen tot een oplossing te komen. Het is dan een goede optie om met elkaar het gesprek aan te gaan onder de deskundige leiding van een onpartijdige mediator. De mediators van Oosterveen & de Groot zijn zeer ervaren met het bemiddelen in verschillende familieconflicten en kunnen je helpen in vele situaties.

Waarom een Oosterveen & de Groot mediator?

Onze professionele en ervaren mediators helpen je (weer) met elkaar te praten, structureren het gesprek en voorkomen escalatie. Onze mediator is altijd neutraal en kiest geen partij in het conflict. We zien jaarlijks vele zaken en kunnen je bij een grote diversiteit aan situaties bijstaan.

In families gaat het vaak niet alleen om een oplossing voor het conflict, maar is er ook de wens om de relatie goed te houden of te herstellen. Mediation is dan een goede keuze, want dit heeft een informeler karakter en hierin wordt gestreefd naar een uitkomst waar beide partijen zich in kunnen vinden. Binnen dit kader spannen de mediators van Oosterveen & de Groot zich in om de relatie tussen de familieleden tijdens de gesprekken zo goed mogelijk te houden.

Mediation kan alleen als alle partijen nog openstaan om met elkaar in gesprek te gaan en een gezamenlijke oplossing te vinden. Het traject is vaak voordeliger en sneller dan een gang naar de rechter.

Waar kunnen we je mee helpen?

Onze mediators kunnen ondersteunen bij veel verschillende situaties met je buren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Is er onenigheid over een nalatenschap?
  • Zijn er strubbelingen over (inspraak in) het familiebedrijf?
  • Is er onenigheid over bezittingen?

Als je twijfelt of jouw vraagstuk passend is voor mediation, neem dan vrijblijvend contact met ons op of bel ons op 085 004 9900.

Kom je er met mediation niet uit, dan heb je ook de mogelijkheid om een juridische procedure te starten.

Ik ben heel goed geholpen. Er werd naar ons allemaal geluisterd en uiteindelijk hebben de gesprekken ervoor gezorgd dat de verdeling van de erfenis van mijn vader tussen mij en mijn broers toch nog goed is afgerond.

Sarah, cliënt mediation
Neem contact op met

Douwe Oosterveen

Eigenaar en mediator

Heb je een vraag of kom je er niet uit?
Neem gratis contact met ons op: 085 004 9900
of mail naar douwe@oosterveendegroot.nl

Vrijblijvend contact