Skip to main content
Home / Mediation / Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Tussen een werkgever en werknemer of tussen werknemers kunnen conflicten ontstaan die ze onderling niet meer kunnen oplossen. Het is dan een goede optie om met elkaar het gesprek aan te gaan onder de deskundige leiding van een onpartijdige mediator. De mediators van Oosterveen & de Groot helpen jaarlijks vele werkgevers en werknemers bij het oplossen van hun arbeidsconflict.

Waarom een Oosterveen & de Groot mediator?

Onze professionele en ervaren mediators helpen je (weer) met elkaar in gesprek te gaan, structureren het gesprek en voorkomen escalatie. Onze mediator is altijd neutraal en kiest geen partij in het conflict. We zien jaarlijks vele zaken en kunnen je bij een grote diversiteit aan situaties bijstaan.

Mediation is een goede keuze in die gevallen waarin de partijen nog openstaan om met elkaar in gesprek te gaan en een gezamenlijke oplossing te vinden. Het traject is vaak voordeliger en sneller dan een gang naar de rechter. Ook heeft mediation een informeler karakter. Binnen dit kader spannen de mediators van Oosterveen & de Groot zich in om de relatie tussen werkgever en werknemer tijdens de gesprekken zo goed mogelijk te houden. Dit kan ertoe leiden dat de arbeidsrelatie behouden blijft, of dat jullie op een nette manier uit elkaar kunnen gaan.

Als werkgever

Een conflict met een werknemer kan een negatieve invloed hebben op de werksfeer, op de rest van het team en op de bedrijfsresultaten van een organisatie. Ook is de kans groot dat een conflict leidt tot ziekteverzuim en daarmee tot hoge kosten. Natuurlijk probeer je eerst zelf het geschil op te lossen, maar als dat niet lukt kan een onafhankelijke mediator van Oosterveen & de Groot uitkomst bieden.

De gesprekken kunnen leiden tot een oplossing voor het probleem of het kan leiden tot de conclusie dat het beter is afscheid te nemen. In het laatste geval ondersteunen wij ook bij het op een nette manier beëindigen van een arbeidsovereenkomst met de werknemer.

Als werknemer

Een arbeidsconflict kan veel invloed op je hebben. Je wil dit zo snel mogelijk de wereld uit hebben en je weer op andere dingen kunnen richten. Als dit samen met je leidinggevende of een andere vertegenwoordiger van je werkgever niet lukt, kan een onafhankelijke mediator een oplossing zijn. Onze mediators zijn er om te zorgen dat jij en je werkgever met elkaar in gesprek gaan en blijven. De uitkomst van de gesprekken kan zijn dat jullie een oplossing vinden voor het probleem of het kan leiden tot de conclusie dat het beter is om afscheid te nemen. In het laatste geval ondersteunen wij ook bij het op een nette en eerlijke manier beëindigen van de arbeidsovereenkomst met jouw werkgever.

Waar kunnen we je mee helpen?

  • is er sprake van een verstoorde samenwerking met een collega?
  • is er sprake van verzuim en/of ziekte waar een arbeidsconflict de oorzaak van lijkt te zijn?
  • is er een verschil van mening over hoe goed een medewerker functioneert?
  • heb je als werknemer structurele problemen met de leiderschapsstijl van de werkgever?

Als je twijfelt of jouw vraagstuk passend is voor mediation, neem dan vrijblijvend contact met ons op of bel ons op 085 004 9900.

Kom je er met mediation niet uit, dan heb je ook de mogelijkheid om een juridische procedure te starten.

Douwe heeft mij heel goed geholpen. Hij zorgde ervoor dat mijn voormalige werkgever en ik op een constructieve manier met elkaar in gesprek gingen en bleven. Daardoor heb ik het gevoel dat we het samen goed hebben kunnen afsluiten.

Saskia, werknemer

Ik heb de hulp van Oosterveen & de Groot ingeschakeld nadat er een conflict ontstond met één van onze medewerkers over haar functioneren. Douwe Oosterveen was onze mediator en heeft ervoor gezorgd dat we het gesprek op de inhoud konden voeren en met respect voor elkaar. Dat bleek uiteindelijk ook een basis te zijn om onze arbeidsrelatie toch voort te kunnen zetten.

Pim, werkgever
Neem contact op met

Janneke Hulst

Jurist

Heb je een vraag of kom je er niet uit?
Neem gratis contact met ons op: 085 004 9905
of mail naar janneke@oosterveendegroot.nl

Vrijblijvend contact