Menu Sluiten

Consumentenrecht en overeenkomstrecht

Consumentenrecht (particulier vs ondernemer)

Is uw reeds (aan)betaalde keuken of badkamer niet geleverd? Is uw nieuwe fiets al na een half jaar stuk en geeft de verkoper geeft u de schuld? Op deze situaties is het consumentenrecht van toepassing. Maar bij consumentenrecht kunt u ook denken aan koop op afstand, colportage, het afsluiten van een energie- of telefoonabonnement, verzekeringen en regelingen in de reisbranche. Of u heeft gordijnen besteld en geleverd gekregen maar de kleur is niet goed en de verkoper geeft niet thuis? Dan bent u bij Oosterveen & de Groot aan het juiste adres. 

Bij consumentenrecht staat de consument, de koper van een product of dienst, centraal. Deze regels zijn er omdat de consument als ‘ zwakkere partij’ in ons recht wordt aangemerkt. Ziet u maar eens uw recht te halen wanneer een grote onderneming, met hun advocaten, het tegen u opneemt. Als particuliere consument heeft u wel degelijk rechten (en een paar plichten), maar voor u als leek is dat vaak een lastig te bewandelen pad. Juist om die reden zijn deze regels in het leven geroepen en helpen wij u graag hiervan gebruik te maken. Oosterveen & de Groot kan u helpen uw recht te krijgen.

Overeenkomstrecht

Maar ook voor ondernemers die problemen hebben met overeenkomsten die zij gesloten hebben, leveringen die niet nagekomen worden, vorderingen die niet worden voldaan, of klanten die ontevreden zijn maar nergens genoegen mee nemen heeft Oosterveen & de Groot de benodigde kennis in huis. Zowel binnen als buiten rechte zijn wij uw steun.

Voelt u zich benadeeld? Kom dan naar ons gratis inloopspreekuur. Wij kijken dan graag hoe wij u kunnen helpen.

Zie ook: Consumentenmediation