Skip to main content
Home / Hoarding en vervuiling / Onderwijsactiviteiten

Onderwijsactiviteiten

Het komt in elke gemeente voor: woonoverlast door hoarding en vervuiling. Het is vaak lastig om dit op te lossen. Maar wat zijn de juridische mogelijkheden als professional? Tijdens onze inhouse-trainingen Hoarding en Vervuiling gaan we dieper in op de materie en op de mogelijke aanpak. Hierbij werken we met onze methode Hardt. Deze gaat uit van een aanpak die hard op het probleem en zacht op de persoon is. In de training wordt besproken welke wet- en regelgeving van toepassing is, welke drang- en dwangmiddelen ingezet kunnen worden, welk bestuursorgaan bevoegd is en welke partijen een rol hebben. In overleg met jou wordt de training ingevuld, zodat deze perfect aansluit op jullie wensen en behoeften.

Oosterveen & de Groot heeft zelf voor vele gemeentes en andere organisaties gewerkt op dit gebied. Dat doen we als inhouse jurist, onafhankelijk adviseur of als opleider.

Voor wie is deze training?

Professionals die in hun werk te maken hebben met woonoverlast en tot een zo goed mogelijke aanpak willen komen om te handhaven, zoals medewerkers van de GGD, GGZ-organisaties, woningcorporaties en gemeentes.

Wat leer je?

Je doet heel veel nieuwe kennis op en we duiken in de praktijk. Het doel is om aan het einde van de training een opzet gemaakt te hebben voor een plan van aanpak voor de aanpak in jullie omgeving. Daarnaast ga je weg met veel nieuwe juridische kennis over de mogelijkheden die tot je beschikking staan.

Waar en wanneer wordt de training of opleiding gegeven?

Deze kan op een datum en locatie naar keuze worden gegeven. Het betreft een inhouse opleiding of training die we afstemmen op jullie wensen.

De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen:

  • de wet Woonoverlast;
  • de Laatstekansovereenkomst;
  • overlast door kwetsbare personen;
  • hoarding en vervuiling in het algemeen en in relatie tot wonen en zorg;
  • verpauperde tuinen en panden.

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bel ons op 085 004 99 50.

Waar kunnen we je mee helpen?

Klassikale opleidingen en trainingen

Naast onze eigen inhouse-trainingen, zijn wij ook als expert verbonden aan verschillende opleidingsaanbieders. Voor hen verzorgen wij regelmatig klassikale opleidingen en trainingen:

Ik ben heel goed geholpen. Er werd naar ons allemaal geluisterd en uiteindelijk hebben de gesprekken ervoor gezorgd dat de verdeling van de erfenis van mijn vader tussen mij en mijn broers toch nog goed is afgerond.

Sarah, cliënt mediation
Neem contact op met

mr. Fleuranne de Groot

Eigenaar & jurist

Heb je een vraag of kom je er niet uit?
Neem gratis contact met ons op: 085 004 9900
of mail naar fleuranne@oosterveendegroot.nl

Vrijblijvend contact